Loading

Блог tranonline

10 000 малки пъстърви ще бъдат пуснати в река Ерма

На 20.05.2017г. (събота) ще почистим коритото на река Ерма от неразградими отпадъци, които са проблем за всички водоеми в страната и крият сериозна опасност за живота в тях, а след това ще пуснем в реката 10 000 малки пъстърви. Инициативата се провежда по случай Световния ден на мигриращите риби и във връзка с кампанията за запазване чистотата на Трънския край.

Туризмът и хотелиерството в Трънско имат голям потенциал

Ваня Иванова не е от Трънско, но въпреки това решава да инвестира в хотелски комплекс в с. Горочевци.

1. Защо решихте да инвестирате в Трънско? Кои предимства на района ви спечелиха и го предпочетохте пред други по-полулярни дестинации?

ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ

Безпрецедентен натиск върху общинска администрация, медийни манипулации, фалшиви профили в социални мрежи, опити да се компрометират и противопоставят членове на местна общност.

Трънчани не искат да изгубят чистия си роден край

На 9 декември 2016 г. в 11.00 часа на площада на град Трън се проведе среща-дискусия на жителите на община Трън във връзка с постъпилото в общината инвестиционно намерение за мащабен добив на златно- сребърни руди, което разтревожи не само местните жители, но и тези от съседните общини, както и любители на природата на Краището от цяла България.

Запазете Ерма

На 13,12.2016 г. пред Министерството на околната среда и водите се събраха около 40 човека от Трън за да внесат декларация във връзка с предстоящо актуализиране на Плана за управление на река Ерма.

 

Техните притеснения са свързани също и с наличието на уран на проекто концесионната територия и със факта, че половината от нея попада в Натура 2000.

Евгений Динчев, планински водач: Много по-бедни откъм природа райони от Трън са туристически центрове

Разговор с планинския водач Евгений Динчев, управител на туроператор „ТРЕККИНГ“ ООД. Г-н Динчев е един от първите водачи, които започват да организират екскурзии в планините в община Трън. В последните години и други фирми се ориентираха към тази дестинация и все повече планинари опознават красотите на Краището.

Изповед или Трънски неволи

Преди време срещнах една жена от трънско, която ми каза: еми ето, няма работа, няма поминък, но сега ще дойдат едни хора и ще ни донесат и работа и поминък и всичко ще бъде наред.

Разкопават стара уранова мина в Трънско

На 9 декември 2016 г. в 11.00 часа на площада на град Трън ще се проведе среща-дискусия във връзка с постъпилото в общината инвестиционно намерение за мащабен златодобив на територията на община Трън, област Перник.

Неизползваният туристически потенциал на община Трън

Община Трън има огромен потенциал за развитие в областта на селския, културно – исторически и планински туризъм. За съжаление от страна на общината се прави много малко в тази насока.

„Трънчанка” – Обидна дума? За някои – ДА!

Действието се развива днес в столичен автобус, движещ се по линия 94. На спирката при хотел „Хемус” от първата врата се качва закръглен дребосък от мъжки пол с голяма пътна чанта. След него едва се напъхва огромна жена.
- Що се буташ, ма?!
- Кой се бута, бе?! Само простаците говорят на „ти”. Ясно ли е?

Честито възкресение Христово

На Великден се чества възкръсването на Исус Христос на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан. Със смъртта си Божият Син е изкупил греховете на човечеството, а с възкресението си дал надежда за живот след смъртта.
Разпространи съдържание