Loading

Ченгета кръстиха килър от Трън Щирлиц

Столични ченгета кръстиха килър от Трън Щирлиц. 42- годишният Николай Николов- Шатката от групата на Райко Кръвта, заедно със серийния убиец Станислав Ангелов- Сиси е обвиняем по делото за показния разстрел на пернишкия наркодилър Николай Христов- Хайо. Хайо бе гръмнат пред хотел Струма в Перник на 19 февруари 2008 година. Според обвинението човекът, който е натиснал спусъка е Шатката.
Шатката бе задържан в София, няколко месеца след покушението срещу Хайо и вкаран в софийския затвор заради палеж и грабежи по стара присъда. Тя му е наложена още през 2002 година, но близо 6 години Шатката умело си е играел на криеница с полицията.
Преди ареста му в столицата Николов заедно с жена си и 13-годишната си дъщеря живеел в нелегалност на ул. "Кукуш". Докато го дебнели столичните криминалисти били изумени, че момичето било обучено от баща си и като изпечен конспиратор сменяло по 5 трамвая, таксита, ходело пеш, за да обърква евентуалните си преследвачи, преди да се прибере от училище.
Като Щирлиц действала и съпругата на Шатката. Семейството постоянно сменяло жилищата, а самият Николов бил изключително предпазлив в срещите си, ходел на тях с велосипед и обикновено ги правел на открити места.
При ареста, в квартирата му, е намерен огромен арсенал от оръжие, мобилни телефони, SIM карти, маски и ръкавици, фалшиви български документи за самоличност и словашки задграничен паспорт, също фалшив.