Loading

Преместиха Зеленков в Трън

Иван Зеленков, който доскоро ръководеше Първо районно управление „Полиция" в Перник, вече е шеф на районното управление в Трън. Преместването му е станало по негово желание. Вчера той е бил представен официално в пограничния град от директора на ОД на МВР Валентин Димитров.
Рокадата стана факт след като бившият шеф на полицията в Трън Стефан Арнаудов се пенсионира.

Новият шериф на Трън оглавяваше Първо РУП в Перник от февруари 2008 година досега. Той зае поста след показния разстрел в центъра на града на Николай Христов- Хайо, когато от пернишката дирекция бяха уволнени шест висши ченгета.

При последвалата рокада тогавашния началник Владимир Босев стана зам. шеф на дирекцията, а Зеленков, дотогава служител в управлението, го оглави.
Освен с нов шеф, управлението в Трън ще се попълни и със свежи сили. Там ще започнат работа 8 нови полицаи.Те ще бъдат назначени след като бъде финализиран конкурсът, който се провежда в пернишката дирекция и след като бъдат обучени..
Шефското място в Първо РУП засега е вакантно, научи „Градски вестник". Функциите временно изпълнява Йордан Василев- началник сектор „Охранителна полиция" в управлението.

източник: Градски вестник