Loading

Специалисти разясниха на гражданите в Трън каква е ползата от санирането на сградите и алтернативните източници на енергия

Това се случи на специално организиран Енергиен ден в града. Той започна с поздравления от заместник-кметът Цветислава Цветкова и проф. Люлин Радулов – ръководител на Черноморския изследователски енергиен център /ЧИЕЦ/.

С тенденциите в развитието на енергийната ефективност и подготовката за следващия програмен период чрез презентация запозна участниците в провеждането Цветомира Кулевска – представител на АУЕР. Специалистите разясниха пред присъстващите как да бъдат намалени разходите за елестроенертгия в домакинствата както и произвеждането й от алтернативни източници- слънчева, вятърна и ВЕЦ. Трънчани зададоха много въпроси на експертите като сред тях бе цената за саниране на домовете.

Деца от община Трън се включиха в конкурс за рисунка – „Моят зелен град“. Рисунките им бяха подредени в залата, където се проведе разяснителната кампания. Първо място спечели четвъртокласничката Ивана Александрова,. На второ се класира Любомира Борисова, на трето Росен Иванов. За първите наградите бяха осигурени от ЧИЕЦ,както и грамоти за всички участници в конкурса. Община Трън осигури по комплект бои за рисуване за всички и почерпи децата с торта.

 

mirogled.com