Loading

Специални полицейски операции в Трънско

12 непълнолетни лица без придружител са установени в питейни заведения в гр. Трън при проведена специализирана полицейска операция.

Проверени са 13 заведения, 62 МПС, 76 лица и 118 ловци във връзка с откриване на сезона.

Масирана специализирана полицейска операция с участието на служители от ОДМВР - Перник, ТД на НАП и Регионалната здравна инспекция е проведена през почивните дни на територията на Пернишка област. Обект на инспекцията са били питейни и увеселителни заведения и наличието на малолетни и непълнолетни в тях, превишаване нивото на шум в локалите, проверки на паркинги и крайпътни заведения, моторни превозни средства, както и ловните дружинки във връзка с началото на лова.

В гр. Трън органите на реда проверили 5 питейни заведения, 41 МПС и 45 лица. Установени са 12 непълнолетни лица без придружител, които били предадени на родителите им, както и две питейни заведения, работещи извън определеното им работно време. В същите е установено превишаване нивото на шум и са съставени констативни протоколи. Драстични нарушения са установени и в клуб в пернишкото с. Мещица. Питейното заведение работело извън установеното за това работно време, като не са представени никакви разрешителни документи. Нивото на шум също било извън нормите.

Полицаите санкционирали 9 водачи на автомобили с актове и издали още толкова фишове за нарушения на Закона за движение по пътищата. В един от случаите е установен шофьор с алкохол в кръвта над 1,2 промила. При ловците не са констатирани нарушения при носенето и съхраняването на оръжието, сроковете на валидност и разрешителните документи. Няма и инциденти при самия лов през двата почивни дни.

Масираният контрол продължава.