Loading

Блог tranreporter20

село Ломница

Селото е разположено в планински район по долината на малка река, извираща от подножието на връх Руй. Още от турско време по склоновете на двата хълма, които обграждат селото, има махали от по няколко къщи, които са пръснати. Село Ломница е дълго приблизително 6 км. Последните къщи на махала "Карчини" се намират в Подножието на "Сип" на не повече от километър от границата със Сърбия.

За село Слишовци

Село Слишовци се намира в община Трън, област Перник.

Отстои на 17 км западно от гр. Трън и на 63 км северозападно от Перник. Столицата София е на 92 км източно. ГКПП Стрезимировци, който свързва България със Сърбия, е на около 3 км.

За село Забел

Село Забел е разположено в планински район. В близост е до границата на България със Сърбия. На около 76 км от столицата София.

Културни и природни забележителности

село Студен извор

Селото е разположено в планински район в източните поли на височината Изворски Гудель (1032 м. надморска височина). В местността "Камък" има карстов извор, от който буйно изтича чиста вода, протичаща през селото. Пролетно време, при топене на снеговете и силни дъждове достига и до р. Вуканщица, в землището на с. Бусинци.

Разпространи съдържание