Loading

Новини

Трънчани маркират туристически маршрути в родния край

В събота предстои да бъдат почистеи и обозначени още два: единият е от  с. Банкя до с. Петачинци. Вторият е чисто новият маршрут с. Горочевци - Големи Връх (Ерулска планина) . Там ще бъдат монтирани  указателни табели, съобщават организаторите- доброволци

Запечатват чешмите в трънските села Забел И Зелениград

Става въпрос за обществените чешми в центъра на селищата. Мярката се налага заради зaвишeнa paдиo aĸтивнocт, установена при пpoвepĸa oт Haциoнaлния цeнтъp пo paдиoлoгия. Cпopeд пocлeднитe peзyлтaти вoдaтa oт тeзи вoдoизтoчници нe e гoднa зa пиeнe и тpябвa дa бъдe cпpянa.

Днec двeтe ceлa щe бъдaт зaxpaнeни c вoдoнocĸи зa yдoбcтвo нa xopaтa oт нaceлeнитe мecтa.

 

Ъглошлайф и дърворезачка са откраднати в Ярловци

Деянието е извършено в периода 12-15 юли, когато неизвестен отключил катинар на мазе и по данни на собственичката, 78-годишна столичанка са отнети дърворезачка и ъглошлайфер. Служители на РУ – Трън посетили местопроизшествието. Извършен е оглед и са предприети действия за установяване на извършителя.

Пари за ремонт на пътя Трън- границата със Сърбия няма

Участъците от второкласния път II-63 между  Мещица-Брезник и Секирица-Глоговица вече са ремонтирани, но рехабилитация на по-голямата част от пътя не е правен от 1980 г. В отговора си министър Нанков потвърждава, че ремонтираните до 2013 г. участъци са с дължина 21 км. а неремонтираните и до днес са 47.3 км.

Обредна кола ще закупува община Трън

Вече е обявена обществена поръчка за това. Стойността на автомобила е 25 000 лева без ДДС. Той трябва да е с дизелов или бензинов двигател и с мощност – минимум 80 кВт; с ляв волан; с две места в кабината и дължина  мин. 4300 мм.

 

 

източник:glashatai.com

Община Трън иска детайлно изясняване на наличието на уранова минерализация в находище "Злата"

Община Трън оповести официалното си становище относно преработеното задание за обхват и съдържание на доклад за ОВОС на инвестиционно предложение за добив и преработка на златно-сребърни руди от участък "Трън Юг".

159 999 ще струва на трънчани закупуването на употребяван на специализиран автомобил за сметосъбиране

Вече има обявенвена  обществна поръчка Година на първа регистрация на возилото за боклук трябва да е след 01.2012г., а изминатият пробег – до 150 000 км., а двигателят – дизелов,

Ще ремонтират основно тротоара на улица „Девети септември“ в град Трън

Вече има обявена обществена поръчка, сочи справка на сайта за обществени поръчки. Прогнозна стойност 33 333.33 лева без ДДС, а срокът за който ремонън трябва да приключи 90 дни. За това време спечелилият поръчката ще трябва да демонтира и да монтира нови тротоарни платна и бордюри и да смени настилката.

 

 

Счупен прозорец и предизвикан пожар в информационния център на фирма-инвеститор в Трън

Сигналът за инцидента е подаден   около 22.30 часа на 9 юни(петък). Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. На място веднага са пристигнали полиция и пожарна, както и служители на компанията.
Няма информация за пострадали хора.

Трънчанин ще отговаря пред закона за престъпление в горското стопанство

На 24 януари  в полицейското управление в Трън бил подаден сигнал , че от  горски масив  в местността  ‘’ Мурговица‘‘ – собственост  на трънския манастир ''Св. Архангел Михаил'', неизвестно лице изсича дървен материал. Служителите на РУ Трън реагирали незабавно и задържали на местопроизшествието  28  - годишния Н. К. от гр.

Повече от 1000 човека изкачиха Руй

530 българи  и 573 сърби атакуваха върха  въпреки силният вятър, дъжда и студеното време.  Ентусиасти от  Трън, Перник, София,  Димитровград, Тръстеник развяха родният трибагерник.  Най-малкият участник в похода беше 3 годишната Асияна-Никол от Трън. Природата развали планирания купон, горе, споделиха участници в инициативата.

Върховният административен съд се произнесе за реферeндума в Трън

Допитването е законно, тъй като не страда от пороците, посочени в частния протест и като правилно на основание и следва да бъде оставено в сила.

Днес ще бъде почистено коритото на река Ерма от неразградими отпадъци

Днес ще бъде почистено коритото на река Ерма от неразградими отпадъци, които са проблем за всички водоеми в страната и крият сериозна опасност за живота в тях, а след това ще бъдат пуснати в реката  10 000 малки пъстърви.
 Инициативата се провежда по случай Световния ден на мигриращите риби и във връзка с кампанията за запазване чистотата на Трънския край.

10 000 малки пъстърви ще бъдат пуснати в река Ерма

На 20.05.2017г. (събота) ще почистим коритото на река Ерма от неразградими отпадъци, които са проблем за всички водоеми в страната и крият сериозна опасност за живота в тях, а след това ще пуснем в реката 10 000 малки пъстърви. Инициативата се провежда по случай Световния ден на мигриращите риби и във връзка с кампанията за запазване чистотата на Трънския край.

Общинският съвет в Трън отхвърли подписка за произвеждане на местен референдум

Общинският съвет в Трън отхвърли подписка, внесена от инициативен комитет за произвеждане на местен референдум, но с друг, сходен въпрос, предаде БТА, позовавайки се на заместник-кметът Цветислава Цветкова.

Разпространи съдържание