Loading

Кметство

Намериха кабинета на кмета с полиция ... и по телефона (Господарите на ефира)

КМЕТЪТ НА ТРЪН НЯМА ПОЗИЦИЯ ЗА ВЪЗМОЖНАТА КОНЦЕСИЯ ЗА ЗЛАТОДОБИВ, КОЯТО ХВЪРЛИ ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАДА В УЖАС: Връщаме се на темата за бъдещия златодобив в град Трън, който може да се окаже голямо екологично бедствие. В петък разтревожени жители се събраха на градския площад, за да изкажат несъгласие техният край да се превърне в лунен пейзаж.

Кметът на Трън се скри от хората, а дали? (видео от Господари на ефира)

КМЕТЪТ НА ТРЪН СЕ СКРИ ОТ ХОРАТА, САМО И САМО ДА НЕ ОТГОВАРЯ ЗА ЗЛАТНАТА КОНЦЕСИЯ: Отиваме в град Трън, където хората се притесняват от инвестиционното намерение на компания, която иска да добива злато в района. Притеснение буди фактът, че, ако се започне златодобив, природата и въздухът ще бъдат замърсени.

няма
няма
няма

Гласуват оставката на кмета в понеделник

В понеделник в 10 часа председателят на общинската избирателна комисия в Трън Роза Златанова ще представи на съветниците оставката на кмета Станислав Николов. По същото време местните жители възнамеряват да излязат на митинг в подкрепа на градоначалника. Тече и подписка в защита на Николов, в която днес преди обяд бяха парафирали имената си около 100 местни жители.

Ждрелото на река Ерма сн: razhodka.blog.bg

няма

Улично осветление в село Лялинци

Красимир изпрати съобщение, използвайки формата за конатакти в https://tranonline.info/contact.

Господин Кмете,от шест месеца уличното осветление в с.Лялинци не работи.Има възрастни хора на който им е трудно да се придвижват по тъмните улици на селото.Моля Ви вземете необходимите мерки.

 

Промени в поименни списък за капиталови разходи

Според приетия бюджет улиците "Гочо Гопин" и "Тако Пеев" трябваше да бъдат ремонтирани с 50 000 лв. По проект, спечелен от Областно пътно управление ще бъде преасфалтирана отсечката от пътя за село Ездимирци до разклона с Туруковци, в който влиза и улица "Гочо Гопин". Процедурата по него вече е задвижена по възлагане на обществена поръчка и е ишзбран изпълнител.

arest.jpg

Село Еловица

Селото Еловица е разположено в красив планински район.

Забележителности в селото

Пещера, вековни букови и дъбови гори

За село Туроковци

Село Туроковци се намира в Средна Западна България, на 6 км от гр. Трън и само на 86 км от столицата София. Разположено е в една от най-красивите части на Трънския край - там където китното Знеполе се среща с величествената Руй планина - на 800 м. надморска височина. От тук тръгва една от трите маркирани пътеки към едноименния планински първенец, висок 1706 м.

images.jpg

Разпространи съдържание