Loading

Политика

Как политиката влияе на живота на селото и как селото вличе на политическия живот?

Декларация на Общински съвет - Трън.

ДЕКЛАРАЦИЯ
От общински съвет – Трън
Относно: Решение№33/30.06.2016 на Общински съвет – Трън във връзка с инвестиционно намерение на „ЕВРОМАКС СЪРВИСИЗ ЕООД” на територията на Община Трън.

Подписка за чиста природа започват в Трън цялата област

Подписката ще бъде при Йордан в Клуб на пенсионера в Трън! По селата - разпитайте!

Полицията в Трън задържа жител на Пазарджишко за кражба

На 19 януари в районното управление се оплакал 43-годишен от с. Туроковци, че му е откраднат моторен трион. Органите на реда започнали разследване и установили, че извършителя се движи с микробус и напуска пределите на общината. В гр. Брезник въпросният автомобил бил спрян и полицаите установили 47-годишният Г.А от гр. Ракитово, общ. Пазарджик.

Станислава Алексиева, която бе избрана за кмет на Трън на частичните местни избори, положи клетва пред Общинския съвет днес

Вотът бе на 29 септември, а дамата се пребори с опонентите си още на първи тур.

Пред минипалмента Алексиева, която бе издигната от ГЕРБ, призова съветниците да забравят политическите пристрастия.  Тя застана на позицията, че трябва всички заедно да работят за напредъка на общината.

Станислава Алексиева от ГЕРБ е новия кмет на Трън

Тя спечели частичните избори в пограничния край на първи тур. На второ място е претендента на БСП Георги Миленков.

Трън гласува за нов кмет

В граничната община Трън бяха проведени частични избори за нов кмет, след като бившият градоначалник Станислав Николов, избран от листата на ПП ГЕРБ, бе уличен в конфликт на интереси.

С овации и скандирания трънчани посрещнаха Бойко Борисов и Цветна Цветанов.

Двамата присъстваха на закриването на кампанията на кандидата за кмет Станислава Алексиева на частичните избори в пограничния край.

„Ако бъда избрана, ще продължа политиката на досегашният кмет Станислав Николов“, заяви претендентката за поста.

няма
няма

Станислава Алексиева кандидат за кмет на Община Трън

Кандидатурата не е официално обявена, но тава ще стане на 22 август, когато предстои събрание за утвърждаване на кандидата, казаха от местната структура на партията.

Георги Миленков е кандидатът за кмет от БСП в Трън

Миленков е избран за кандидат-кмет на пленум на Общинския съвет на БСП. Номинираните от основните партийни организации са били 10, 8 са си направили самоотвод. Така социалистите са гласували за Миленков и председателя на Младежкото обединение на БСП в Трън Светослав Василев. Миленков е избран с 23 гласа. За младия Василев са гласували 8 членове на пленума.

Трън кметски избори наесен

В Трън предстоят нови кметски избори. Според издаденият указ на президента Росен Плевнелиев, частичният вот ще бъде проведен н 29 септември, когато половината мандат на местните органи на самоуправление вече ще е минал.

Заместник-кметът на Трън Цветислава Цветкова временно ще изпълнява длъжността на градоначалник

Цветкова зае овакантения пост от Станислав Николов, който подаде оставка след разразилия се скандал за конфликт на интереси заради сключени фиктивни договори за аренда на земя с мъртъвци.  Досега тя отговаряше за хуманитарните дейности в местната администрация.

Кметът на Трън Станислав Николов взе трето място в класацията „Работодател на годината“

Призовете връчи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Отличени са 31 работодатели в 10 категории.
Николов е на трето място в категорията „Най-голям брой брезработни наети чрез Бюрото по труда“. В пограничния края назначените на работа от началото на годината са 220 души. Те получават заплати по 380 лв., плащат им се и осигуровки и здравни вноски.

Разпространи съдържание