Loading

Живот

Намериха кабинета на кмета с полиция ... и по телефона (Господарите на ефира)

КМЕТЪТ НА ТРЪН НЯМА ПОЗИЦИЯ ЗА ВЪЗМОЖНАТА КОНЦЕСИЯ ЗА ЗЛАТОДОБИВ, КОЯТО ХВЪРЛИ ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАДА В УЖАС: Връщаме се на темата за бъдещия златодобив в град Трън, който може да се окаже голямо екологично бедствие. В петък разтревожени жители се събраха на градския площад, за да изкажат несъгласие техният край да се превърне в лунен пейзаж.

Кметът на Трън се скри от хората, а дали? (видео от Господари на ефира)

КМЕТЪТ НА ТРЪН СЕ СКРИ ОТ ХОРАТА, САМО И САМО ДА НЕ ОТГОВАРЯ ЗА ЗЛАТНАТА КОНЦЕСИЯ: Отиваме в град Трън, където хората се притесняват от инвестиционното намерение на компания, която иска да добива злато в района. Притеснение буди фактът, че, ако се започне златодобив, природата и въздухът ще бъдат замърсени.

(Видео) АПОКАЛИПТИЧНИ НАМЕРЕНИЯ НА ИНВЕСТИТОР ЗА ОТВАРЯНЕ НА ЗЛАТНА МИНА ПЛАШАТ ХОРАТА ОТ ТРЪН

Господари на ефира от 08.декември.2016: Днешният ни репортаж ни отвежда в Трън. Към нас се обърнаха жители на града. Те са силно притеснени от факта, че на територията на града в следващите години може да стартира промишлен златодобив.

Евгений Динчев, планински водач: Много по-бедни откъм природа райони от Трън са туристически центрове

Разговор с планинския водач Евгений Динчев, управител на туроператор „ТРЕККИНГ“ ООД. Г-н Динчев е един от първите водачи, които започват да организират екскурзии в планините в община Трън. В последните години и други фирми се ориентираха към тази дестинация и все повече планинари опознават красотите на Краището.

Изповед или Трънски неволи

Преди време срещнах една жена от трънско, която ми каза: еми ето, няма работа, няма поминък, но сега ще дойдат едни хора и ще ни донесат и работа и поминък и всичко ще бъде наред.

Неизползваният туристически потенциал на община Трън

Община Трън има огромен потенциал за развитие в областта на селския, културно – исторически и планински туризъм. За съжаление от страна на общината се прави много малко в тази насока.

Подписка менте в трън

Пoдпиcитe в пoдĸpeпa нa злaтoдoбивa в Tpънcĸo ca с пъти пo-мaлĸo oт тeзи нa пpoтивницитe нa пpoeĸтa. Има и личнитe дaнни cъбpaни нeзaĸoннo, a нaд 1000 oт тяx ca нeвaлидни. Πoдпиcĸaтa в пoдĸpeпa нa инвecтициoннoтo нaмepeниe зa дoбив нa злaтo в Tpънcĸo бe внeceнa в oбщинaтa нa 28 ceптeмвpи. Oт внocитeлитe бe oбявeн бpoй oт 1339.

ЗА ВЪРХОВЕТЕ НА НАУКАТА И ЗА ВЪРХОВЕТЕ НА ЧОВЕШКАТА НАГЛОСТ

Утре 03.08.2016 г. група наши съграждани водени от вечният човешки стремеж към познанието ще посетят гр.Панагюрище по покана на фирма, заявила инвеститорски интерес в община Трън. Този инвеститорски интерес се състои в добив на златна руда по открит способ с всичките последствия върху околната среда от това.

Подписка за чиста природа започват в Трън цялата област

Подписката ще бъде при Йордан в Клуб на пенсионера в Трън! По селата - разпитайте!

Местят роми в общински жилища

40 граждани на Трън, които са от ромски произход, ще бъдат настанени в стаи на бившето общежитие на строителната гимназия. Те са членове на тези шест фамилии, заради които се нагнети напрежение в малкия град, дори се стигна до убийство.

Изправят пред Темида кандидата за кмет от ВМРО

Кандидатът на ВМРО Виктор Витомиров за кмет на граничната община Трън не спечели вота на земляците си, но днес ще трябва да се изправи пред Темида по обвинение за едно от най-тежките престъпления – убийство.

45-годишният мъж в момента е под домашен арест. През септември миналата година той застреля 25-годишния Станислав Василев Целино. Убитият е от ромски произход. По данни на негови близки

няма

Трънско обезлюдява

Стотици български села обезлюдяват, но в Трънско процесът тече особено интензивно, признават местни управници. „Младежите” в малките населени места тук са по на 50 – 60 години. Преди повече от три години бившият кмет на общината алармира, че ако не се вземе решение на държавно равнище, не след 50, а след 10 години по селата няма да има никакво население. Хората там са на

Поврат: дом за деца става дом за старци

Общината в Трън търси фирма, която да извърши преустройство на бившия Дом за деца в такъв за възрастни хора с увреждания. За целта вече е обявена обществена поръчка. Предвидено е да бъде реконструиран първия етаж на сградата. В нея ще бъдат направени два центъра от семеен тип за възрастни хора с физически увреждания. Стойността им е 360 000 лв.

Разпространи съдържание