Loading

Здраве

(Видео) АПОКАЛИПТИЧНИ НАМЕРЕНИЯ НА ИНВЕСТИТОР ЗА ОТВАРЯНЕ НА ЗЛАТНА МИНА ПЛАШАТ ХОРАТА ОТ ТРЪН

Господари на ефира от 08.декември.2016: Днешният ни репортаж ни отвежда в Трън. Към нас се обърнаха жители на града. Те са силно притеснени от факта, че на територията на града в следващите години може да стартира промишлен златодобив.

Не сакаме мину. Сакаме дарак. Вуну да чешамо!

Преди време главната "специалистка" на фирмата инвеститор в предаване по Канал 1 в дискусинното студио на прадаването "Малки истории", запитана защо е преляло хвостохранилището в Пангюрище, тя го обясни с обстоятелства дошли свисше и недповластни на новите им технологии. Цитирам - "ФОРСМАЖОРНИ обстоятелства, проливните дъждове паднали в района".

Вижте колко близо е вашето село до откритя рудник

Инвестиционното предложение за златодобив в Трънско може да окаже влияние и върху голяма част от селата в Брезнишко.Участък Юг ще бъде разположен на площ от 10,88 квадратни километра! Там се предвижда да има открит рудник, хвостохранилища и обогатителна фабрика. Дейността на този рудник ще бъде 15 години. Всяка седмица ще има взривни работи.

Как ще започне унищожаването на Трънският край - пети епизод.

Източник - инвестиционно намерение на Евромакс Сървисиз, предоставено от МОСВ.

Пети епизод - Краят на здравето на трънчани.

Как ще започне унищожаването на Трънският край - трети епизод.

Как ще започне унищожаването на Трънският край - трети епизод.

Източник - инвестиционно намерение на Евромакс Сървисиз, предоставено от МОСВ.

Трети епизод - Отровата.

Безплатни изследвания за ХИВ/СПИН в Трън. Виж кога

От тази седмица тръгват мобилни медицински екипи за безплатно изследване на ХИВ/СПИН в Пернишка област. Всеки, който иска да провери дали е заразен с вируса може да го направи напълно безплатно и анонимно.

Нови 9 случая на хепатит-отново в Трън и Перник

Нови 9 случая на хепатит, срещу три за предходния период са регистрирани в региона от 7 до 13 януари, съобщават от РЗИ. Гнездата отново са в Трън и в Перник. Заболели са осем деца на възраст от 3 до 13 годинки и жена на 49 години. Шестима от болните живеят в Трън, останалите трима са от Перник.

няма

Нови 15 случая на вирусен хепатит са регистрирани за една седмица в Перник и Трън.

Миналата седмица те са били 7. Това сочат резултатите на РЗИ в Перник, въпреки че в началото на седмицата здравният министър Десислава Атанасова заяви ,че бума на жълтеница е преодолян.

319 души са изследвани заради бума на хепатит в Трън и Перник.

От тях 147 са от семейни огнища и 172 – от организирани колективи, съобщиха от РЗИ в Перник.

Взрив на остър вирусен хепатит А в Трън

Заразата, която плъзна от една ромска фамилия и се предаваше от човек на човек главно чрез малчуганите е повалила 34-ма души за два месеца.

Две ромски фамилии – едната от Трън, а другата от Перник, заболяха от хепатит, съобщиха от РЗИ – Перник.

Гнездата бяха установени от инспекцията още миналата седмица. Тогава бяха регистрирани 8 болни. През тази седмица обаче хепатитът повалил още 9 души от двете фамилии. Всички се лекуват в инфекциозното отделение на пернишката болница. Майка с четирите си деца, семейство с две деца и още една майка с двете си деца от Трън са се заразили от болестта на мръсните ръце.

няма

Хепатит в трънско

Броят на болните в рамките на два месеца става 7. Двама от тях са настанени в инфекциозно отделение в Перник, а един - в болница в София. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция, цитирани от mirogled.com. Болните са регистрирани в периода 18-26 юни.

Разпространи съдържание