Loading

БРЕЗНИК

(Видео) АПОКАЛИПТИЧНИ НАМЕРЕНИЯ НА ИНВЕСТИТОР ЗА ОТВАРЯНЕ НА ЗЛАТНА МИНА ПЛАШАТ ХОРАТА ОТ ТРЪН

Господари на ефира от 08.декември.2016: Днешният ни репортаж ни отвежда в Трън. Към нас се обърнаха жители на града. Те са силно притеснени от факта, че на територията на града в следващите години може да стартира промишлен златодобив.

Вижте колко близо е вашето село до откритя рудник

Инвестиционното предложение за златодобив в Трънско може да окаже влияние и върху голяма част от селата в Брезнишко.Участък Юг ще бъде разположен на площ от 10,88 квадратни километра! Там се предвижда да има открит рудник, хвостохранилища и обогатителна фабрика. Дейността на този рудник ще бъде 15 години. Всяка седмица ще има взривни работи.

Мобилната камера на КАТ, която снима шофьори нарушители, прави това вече и Брезник и Трън.

Целта е водачите в целия регион да спазват правилата движение. Това съобщи шефът на КАТ Петър Соколов.

До момента в Перник са съставени 347 електронни фиша за превишена скорост. 224 са те в Радомир.

Социалните работници от Трън, Брезник и Радомир на протест утре

Работниците от дирекция „Социално подпомагане" от Радомир, Брезник и Трън ще се включат в националания протест на бранша в петък. Те няма да работят от 10 до 11 ч.

Трънските ченгета проверяват в Брезник, брезнишките- в Трън

Трънски ченгета правиха проверка по шосетата в брезнишко, в Трън автомобилите спираха полицаи от Брезник. При размяната на терените са засечени 13 нарушения в рамките само на два часа.
В крайграничния район са проверени 7 автомобила, като са санкционирани трима с акт за административно нарушение и трима с фиш.

Инфосрещи в Пернишко как да кандидатстваме по програми на ЕС

Информационни срещи в общините на Пернишко как да кандидатстваме по програмите на ЕС, организира Областният информационен център. Те ще се реализират за срок от три години.
Общо 18 срещи ще бъдат направени в Перник, Брезник, Трън, Ковачевци, Земен и Радомир.

Цялата новина прочети тук: http://mirogled.com/?p=48043

Източник: "Мироглед"

 

Ако обстановката остане усложнена средствата на Община Трън за зимно поддържане ще свършат в края на месеца

Напълно спокойна е обстановката в община Трън, каза за Радио "Фокус"-Пирин кметът Станислав Николов. Затруднена е обаче в района между Брезник и Перник. Там движението е затворено. Причината е, че има много силен вятър и снегонавявания. Видимостта е сериозно ограничена - на повече от 1 метър не се вижда почти нищо.

Една идея обединява четири общини

Четири са общините от средна западна България, които ще реализират проект на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той е на стойност половин милион лева. Трън, Брезник, Сливница и Драгоман ще съставят една обща карта, като в нея ще бъдат нанесени важните за посещение обекти в тези общини. Целта е привличане на туристи и запознаването им с богатата история.

ВОЙНАТА НА ГРАДОВЕТЕ!!! БРЕЗНИК срещу ТРЪН!!!

Кой е градът? БРЕЗНИК или ТРЪН??? Къде има повече... работни места, по-добра реализация, по-добро градско самоуправление, по-добра пътна мрежа, повече празници??? Това решаваш ТИ. Защити града си и се впусни във войната от коментари.

ЗЛАТО или живот? Брезнишки общинари, РИОСВ и Трейс рисорсис се срещнаха днес

Освен в трънско, фирмата има проекти и в Брезнишко. Там обществото обаче е много по-загрижено за бъдещето на природата и съдбата на региона. Ето и публикацията в сайта на Брезничани: http://www.breznikonline.com/ 

Честит Трети Март Трънчани!

133 години от освобождаването на Българите от Турско робство! Шапки долу и гордо вдигнете глави! Поклон пред Българите вдигнали се срещу турците окупирали земите ни и предизвикали с това братска Русия да ни отърве с наша българска помощ от 500 годишно робство!

Трънски партизански отряд

Първите партизани в Трънско излизат в нелегалност в началото на 1942 г. Установяват контакт във гр. Враня и взаимодействат с партизанските сили на ЮНОА. През м. април на 1943 г. бойна група от района, създадена в началото на годината се разраства в Трънски партизански отряд.

Разпространи съдържание