Loading

Развлечения

Гъмзата и ансамбълът на въоръжените сили ще веселят трънчани и гостите на града на връх Великден

Празничната програма ще започне в 17.00 часа пред читалището в града. Два дни преди Христовото Възкресение на Разпети петък от културната институция  ще покажат специална Великденска изложба

 

 

glashatai.com

С премиерата на „Ромео и Жулиета“ в град Трън бяха поставени основите на Трънския алтернативен театър

Пърформънсът е резултат от съвместната работа на децата от пограничния край и студентите от театър лаборатория „Алма Алтер“. Културната проява е по проекта „Летен театър в Трън“.

Кметът на Трън Станислава Алексиева смени костюма с носия и се включи в надиграване на фестивал във Велинград

Тя заедно с председателят на Общинския съвет д-р Веселина Шишкова доказаха, че освен добри управленци са и страхотни танцьорки.

Двете са част от танцовия състав „Трънски ритми“.

Фолк дивата Траяна ще радва трънчани на Деня на града в понеделник – 14 октомври

Концертът й ще започне в 17 ч. Освен изкусителната фолк гърла на сцената ще се изявят и оркестър „Канарите“.
Тържествата за Деня на Трън започват още в 9 ч. сутринта на 14 октомври с литургия в скалния параклис „Света Петка“. В 11 часа свещеник ще освети курбан, който ще бъде раздаден за здраве на миряните.

Трънското село Докьовци днес празнува храмовия празник „Успение Богородично“

Под сенките на просторния двор пред черквата стотина местни и гости бяха подредили маси в гозби и напитки. Освен за храмовия празник докьовчани бяха дошли и да почетат най-възрастния жител Добрен Михов. През май той е навършил 100 години, но все още е много жизнен и младолик за годините си. Заради вековния си юбилей дядо Добрен решил да почерпи селото с курбан за храмовия празник.

няма
няма
няма

Профил на CVETISLAVA TZVETCOVA

Лична информация

Име: 
CVETISLAVA
Фамилия: 
TZVETCOVA
Дата месец и година на раждане: 
10.08.1976
Месторождение: 
SOFIA
Местоживеене: 
TRAN
Пол: 
Жена

Проведе се събора на ''Вълча поляна''

На 21 юли в местността''Вълча поляна''край  Трън се проведе традиционния за областта събор,съобщиха от пресцентъра на БСП.Гости на честването бяха зам.председател на Обс на БСП-Перник-Иван Димитров,Председателя на Обс на БСП-Земен-Григор Земенски.Тук бе и единствения жив участник в трънския партизански отряд.Участниците в срещата поднесоха венци и цветя на паметника на загиналия  в би

Забелски манастир "Св. Димитър"

Манастирът „Свети Димитър" или известен още като Забелски манастир е разположен в южните склонове на Руй планина, на десния бряг на Забелска река, на около 2 километра северно от село Забел. Датиран към средата на XIII в., като в началото на XVIII в. запустява.

За Боховска планина

Планината е на територията на България и Сърбия. Разположена в Централна Западна България. Държавната граница преминава през билото й. Най-близкото населено място откъм българска страна е село Бохова, община Трън.

Забелски водопад

Уникален извор има в Трънско, в подножието на скалата Забелски камък. Лечебната вода вдига накрак и тежко болни. Изворът се намира между селата Забел и Туроковци. От десетилетия той събира хора от цялата страна. Идват с коли да точат елексира в туби и дамаджани. През последните години обаче местността е обрасла и достъпът до живата вода е затруднен.

Село Дълга Лука

Сред красивата природа на трънския край е закътано село Дълга лука. То е разположено в планината Кървав камък, която е най-северозападната част от краищенските планини. В подножието й е централната му част, но има доста махали с по няколко къщи нависоко в планината до които се стига единствено по тесни пътечки.

Разпространи съдържание