Loading

Трън кметски избори наесен

В Трън предстоят нови кметски избори. Според издаденият указ на президента Росен Плевнелиев, частичният вот ще бъде проведен н 29 септември, когато половината мандат на местните органи на самоуправление вече ще е минал.

До насроченият избор на нов градоначалник се стигна след като досегашният кмет Станислав Николов хвърли оставката си заради отправени към него обвинения за конфликт на интереси от местни общински съветници, алармирали за наруиението и Окръжната прокуратуря в Перник. От ВМРО пък обвиниха кмета, избран с листата на ГЕРБ, който управлява втори мандат граничния край, че като производител на картофи още преди да поеме юздите на властта, е сключил договори за аренда с починали хора.

Прокуратурата прати за решение казуса в общинската избирателна комисия. Още преди да се произнесе тя обаче Николов хвърли оставка, заяви, че е чист пред Бога и пред избирателите и не се страхува от евентуално разследване. Ще се върна и обратно ще поискам доверието на моите земляци, когато името ми бъде изчистено от клеветите, заяви ексградоначалникът. В негова защита местни пуснаха подписка, правиха и протестни акции пред кметството. Според защитниците на бившия кмет Николов е променил коренно облик на граничния край, създал е нови работни места, припомниха и че на два пъти той бе избиран за работодател на година. С отстраняването му реално се спира развитието на района, смятат трънчани.

в-к Съперник