Loading

Георги Миленков е кандидатът за кмет от БСП в Трън

Миленков е избран за кандидат-кмет на пленум на Общинския съвет на БСП. Номинираните от основните партийни организации са били 10, 8 са си направили самоотвод. Така социалистите са гласували за Миленков и председателя на Младежкото обединение на БСП в Трън Светослав Василев. Миленков е избран с 23 гласа. За младия Василев са гласували 8 членове на пленума.

Георги Миленков е с висше образование, специалност „Психология“. Работи в общинската администрация от 1995 г. като експерт и началник отдел  и негов ресор са социалните услуги, образованието, здравеопазването.

В момента е началник отдел. Роден е на 16 април 1950 г. Предишния му опит е в Дирекция Социално подпомагане, инструктор в Общинския комитет на БКП за Филиповски и Вукански район, учител и възпитател. Женен е с две деца.

До извънредните частични избори се стигна след като избрания за втори мандат с листата на ГЕРБ Станислав Николов  подаде оставка след излезли факти за конфликт на интереси и името му бе забъркано в скандал за сключени фиктивни договори за аренда с починали хора.

Той реши да напусне поста, за да изчисти името си от обвиненията и се очаква отново да се кандидатира.

 

източник:mirogled.com