Loading

Беемве модел Х5 изчезна от гранично полицейско управление в Трън

Предполага се, че в луксозното возило е имало дрога или поне тайник, който би свързал собственика с трафик на наркотици. Поради тази причина автомобилът бил задигнат втори път.

Подобна сцена се разигра още в първите серии на нашумялата лента, в която главният герой задигна джип „Хонда” с дрога в нея от паркинга на районно управление.

 

Истинската история станала през септември. На 22-ри граничните полицаи задържали беемвето при опит да бъде изкарано от страната, тъй като шенгенската информационна система показала, че возилото е задигнато от Испания. Затова джипът бил оставен на съхранение на паркинга пред граничното полицейско управление в Трън. 

 

Точно седмица по-късно обаче автомобилът изчезнал. Източници на "Монитор" разкриха, че той е бил собственост на криминален авторитет от Перник, който има автокъща и морга за автомобили в миньорския град. Според разследващи бандитите са организирали повторната кражба, защото в джипа е имало наркотици или тайник за дрога, пише .

 

Смята се, че автомобилът вече е нарязан в някой от гаражите, в които за 3-4 часа се разфасоват крадени коли и по този начин всички следи, свързващи собственика с дрога, са заличени.„По този начин са си взели стоката или са унищожили тайника защото има информация, че с тази кола са прекарвани наркотици”, коментираха разследващи. Запознати разказаха, че още при задържането собственикът се заканил, че ще намери начин да си прибере обратно колата. Той бил от Перник, но живеел в София и в криминалните среди е известен с животински прякор.

 

Цената на краден джип от модела Х5 без документи и без да са му пренабити номерата на черния пазар се движи между 10 и 15 хиляди лева. В някои от случаите такива возила са били продавани от крадците в автоморги и за 2000 лева, когато не са имали пазар и са искали бързо да се отърват от колата.

източник:pernikdnes.com