Loading

Близо 5 000 лв. събра благотворителна инициатива на Българския културен институт в Лондон

Мащабната акция се проведе в продължение на 1 месец.
В центъра за настаняване на възрастни хора в пограничния край са настанени 40 човека. БКИ им набави материали от  първа необходимост.    На 11 юни представители на културния институт лично връчиха на Кмета на Трън Станислава Алексиева и на Директора на дома Цветелина Василева събраното.
Общата сума набавена чрез инициативата е  1859,71 английски лири (4987,06 лева). 259,71 лири от тях или събрани от две културни мероприятия, проведени в БКИ Лондон – изложба и концерт на международни студенти от университета в западен Лондон със заглавие „Пол и идентичност“ и  кинопрожекцията на класическия български филм „Осъдени Души“. Със средства са закупени юргани, възглавници, хавлиени кърпи, почистващи препарати и санитарни материали.
От БКИ Лондон се свързали и с Британския червен кръст, които дариха на дома инвалидни колички и проходилки за възрастни хора. Тодор Бранчев, Еленка Ангелова,  Силвана Армстронг и Крастина Плачкова от Лондон дариха  телевизори, бяла техника и спални материали на обитателите.
Фирма „Елекроимпекс ООД“  пък направила дарение от 1500 английски лири, които били използвани за закупуването на спални комплекти, санитарни и почистващи препарати и др.
Английският магазин „София“, в град София, със собственик Петър Григоров дари проходилки за възрастни, гардероби, легла, дивани, маси и столове.
Английската фирма “Transport2Bulgaria”, със собственик Петко Петков осигури безплатен транспорт на всички материали от Лондон до София.
БКИ Лондон се надява, че чрез тази благотворителната кампания ще успее да осигури и подобри качеството на живот в центъра и поема отговорността да следи за рационалната употреба на даренията.

 

 

 

 

mirogled.com