Loading

Делото срещу Витомиров отложено заради катастрофирал адвокат

Катастрофа с адвоката на Витомиров стана причина Пернишкият окръжен съд да не даде ход на делото за убийство срещу него. Той е обвинен за смъртта на Станислав Василев. Подсъдимият бе кандидат-кмет на частичните избори в Трън. В досъдебното производство Виктор Витомиров е защитаван и от сина на Марковски, Димитър, но днес той не се яви в залата. Подсъдимият пък заяви, че не желае делото да се разглежда без защитник.
Историята започва на 2 ноември 2010 година, когато при скандал между две ромски фамилии в местна кръчма Витомиров се опитал да ги разтърве, но в мелето Доньо Василев забива кирка най-напред в тила, а след това и в челото на Витомиров. Животът му е спасен на косъм след 5-часова операция и тримесечна кома. Доньо се признава за виновен и след споразумение със съда получава наказание от 6 месеца лишаване от свобода.
На 9 септември м.г. е открит застрелян братът на Доньо,Станислав.

За убийството е обвинен Виктор Витомиров, от дома му е иззета и законно притежавана ловна пушка. Той престоява 6 месеца в ареста, а до началото на делото е под домашен арест. Дори и като кандидат-кмет за частичния вот в Трън кампанията му водиха негови съмишленици от ВМРО. В досъдебното производство Витомиров категорично отрича да е извършил убийството. Той ще подаде молба за втори път мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека.

Делото бе отложено за 25 октомври.