Loading

Изцяло обновената гимназия „Гео Милев“ бе открита официално днес в Трън

Стойността на ремонта е 576 000 лв.

Събитието се превърна в празник за цалия град. В двора на училището се събраха не само ръководителите на общината, проектанти, учители и ученици, но и много граждани и родители.  Кметът на Трън Станислава Алексиева  в словото си изисказа благодарност за положените усилия към бившия градоначалник Станислав Николов за усилията, които е положил за реализиране на проекта, спечелен по ОП „Регионално развитие“.

„ Искам да ви призова – бъдете добри, бъдете трудолюбиви, растете умни и борбени, защото община Трън има нужда от вас. Има нужда от качествени, образовани, викосоквалифицирани хора, за да можем ние заедно с вас да градим Трънско, да градим нашата България“, призова Алексиева, която преряза лентата на санираното училище.

В СОУ “Гео Милев” в Трън учат 300 ученици, от които 183 са  от ромски произход. Вчера с богата програма учениците благодариха за  обновяването на тяхното училище, което има 100-годишна история. Млади таланти изпълниха стихове за възхвала на училището, пяха песни на именитата им съгражданка Гюрга Пинджурова, извиха се хора.

 

 

източник:mirogled.com