Loading

Ловците от дружинката на Ломница тази събота са отстреляли поредното диво прасе

Точният изстрел е на Владо, похвалиха го колегите му. На снимката той е с пушката. Този път според тях прасето било малко- само около 120 кг., обикновено се радвали на доста по-едни екземпляри, но затова и на ловците, тръгнали на излет се пожелава „На слука“.
Гост на дружинката в съботния лов е бил актьорът Краси Ранков /прав в средата/. Помогнало му е и ловното куче, което винаги го съпровожда в дните на излет. А след лова по традиция ловците сядат на обща трапеза и започват едни… само риболовците са конкуренция на ловците по пикантните истории от ловните излети.Та в тази събота тамадата на компанията е бил актьорът, известен от сериала „Стъклен дом“.
И докато всички позирали за снимката с убитото прасе, Денчо Петров филосовски заключил „На лов се ходи с пушка, а не с камера“. А след това трофеят е разделен между всички участници в лова.
Горите край Трън са постоянно обиталище на този вид дивеч и ловците от Ловно рибарското сдружение „Руй“ се радват на добър улов. Тази година дивечът в сравнение с предходни бил по-малко, но ловците са доволни. Вече 8-9 са прасетата, отстреляни от дружинката в Ломница, а цялото сдружение от началото на сезона за улов на едър дивеч са вписали в актива си над 120.
В добри години на слука за цял сезон трънските ловци вписвали в актива си над 300.

 

източник:MIROGLED.COM