Loading

Нелегални имигранти са задържани от Гранична полиция в Трън

Акцията била проведена днес сутринта. Все още не е ясно от коя държава са имигрантите, които били шестима човека. Най-вероятно обаче те са се готвили да напуснат страната през сръбската граница.

Според информирани източници имигрантите били настанени в къща на родителите на перничанина Стоян Георгиев – Чочи, който е криминално проявен.

Чужденците са арестувани и ще бъдат предадени на Агенцията за бежанците.  Те били извозени с джипове днес преди обяд.

„Миналата седмица бяха задържани още няколко бежанци, които се крили под моста на река Ерма в село Главановци.  Единият от чужденците почукал на прозорец в селото, искал да пита нещо. Собственикът на къщата обаче повикал полиция“, обясниха местните.

В единия от имигрантите тогава били намерени и пари. Той бил скрил 16 000 евро в гащите си. Предполага се, че спипаните през миналата седмица имигранти са издали, криещите се в къщата в Ярловци.

Това е поредния случай на задържани имигранти в Трънско.В началото на януари Гранична полиция задържа 12 ливанци, натъпкани от каналджии в машина за опесъчаване.  През миналата година пък при опит да изкара нелегални имигранти бе спипан шефа на криминална полиция в пограничния край Антон Христов.

 

 

 

MIROGLED.COM