Loading

По 120 лева на чиновниците в Трън за Коледа

Парите са от икономия. Кметът дари спестената си заплата на манастира

По 120 лева получиха общинските служители в Трън за Коледа. Парите са от реализирани през годината икономии. Самият кмет Станислав Николов подарява спестената си заплата на манастира Свети Арахангел Михаил. Градоначалникът отказа да ползва възнаграждението си още през лятото, когато за да не бъдат съкратени хора се наложи служителите да излизат в неплатен отпуск. Тогава местният управник обяви, че се отказва от заплатата си. Сега в края на годината Станислав Николов дарява 3000 лева за реставрация на светата обител. Парични постъпления за ремонта на манастира пристигат от цялата страна, уверява кметът, който се надява през пролетта възстановяването да започне.

"Въпреки кризата, успяхме да вържем двата края и влизаме в новата година без борчове", се похвали Николов. Общината не дължи нито лев на доставчици на горива и услуги, фирми изпълняващи обществени поръчки и телефонни оператори", каза кметът.

В общинския бюджет на Трън за 2010 година бяха заложени 2.5 млн. лева под формата на държавна субсидия и още 500 000 лева като собствени приходи от продажби, такси за битови отпадъци и данъци върху недвижими имоти и моторни превозни средзства. Събираемостта на местните постъпления е реализирана на 60 процента. С тези пари е работила администрацията през последните дванадесет месеца и не е допуснала да има неразплатени сметки./Градски вестник