Loading

Повече от половината завършили гимназията в Трън са приети да учат в университет

На студентските банки ще седнат 8 от 14-те зрелостници от пограничния край, съобщи заместник-кметът Цветислава Цветкова.
Моника Огнянова ще учи право в УНСС, след като на приемните изпити е получила много добри оценки, останалите Дени Стоянова, Теодора Първанова, Момчил Гълъбов, Васил Тодоров, Петър Симеонов, Мариана Тодорова, Антонио Георгиев и Емил Витков ще учат в Софийския университет и в ЮЗУ. Специалностите, които са избрали са културология, социална педагогика, маркетинг…
Само един завършил седми клас пък е предпочел да не учи в Трън. Той е приет в езиковата гимназия в Перник. Останалите 24 ученици, сред които дъщерята на кмета Станислава Алексиева, Любомира и синът на зам. кмета Мартин остават да учат в Трън.
„Ние държим на нашето училище, и аз, и кмета Асенова сме завършили тук. Трънчани сме местни патриоти и искаме да развиваме нашето училище, децата ни да учат тук, да остават в Трън, а завършващите висше образование да се връщат отново и да работят за развитието на този прекрасен край на България“, каза още Цветкова.
СОУ „Гео Милев“ в Трън е единственото училище в общината. В него учат 300 ученика от първи до 12 клас.

 

 

източник:mirogled.com