Loading

Районна прокуратура - Трън е предала на съд каналджии, подпомагали на чужденци в незаконно преминаване през границата

Внесен е обвинителен акт срещу М.М. от Перник . На 23.10.2015 г. в землището на трънското село Врабча той направил опит да преведе през границата на страната към Сърбия група от 23-ма чуждестранни граждани, като за целта използвал лек автомобил марка "Форд Транзит".
На подсъдимата скамейка се изправят и седем чужденци за незаконно преминаване през границата на страната и техен помагач Р.Щ. от София На 20.08.2015 г. в с. Стразимировци, общ. Трън, обвиняемият опитал да преведе през границата на страната седем чужди граждани от Сирия и Ирак, между които имало лице, ненавършило 16 години. За престъпното деяние използвал лек автомобил марка "Киа Соренто".
Още двама каналджии - Н.Г. и Д.Б. не успели да довършат планираното превеждане на четиринадесет чужденци през границата на страната, за което Районната прокуратура в Трън ги изправя пред съда. На 06.05.2015 г. в с. Банкя, общ. Трън обвиняемите в съучастие и с използване на автомобили марки "Опел Зафира" и "Фиат Улайс", направили опит да подпомогнат излизането през границата на страната на четиринадесет афганистански граждани.
И в трите случая престъпните деяния останали недовършени поради намеса на служителите на ГПУ - Трън./източник:БТА/