Loading

Роми в Трън нападнаха български къщи, заплашват с убийства

Трън отново стана център на напрежение между роми, населяващи незаконни постройки и живущи в съседство български семейства. Очевидци твърдят, че полицаи дошли за кратко и след това напуснали мястото, оставяйки ромите да безчинстват. На 10 юни 2013 г. около 10 незаконни постройки трябваше да бъдат съборени от администрацията на община Трън. Това обаче не се случи, тъй като по твърдение на представители на община Трън е имало подадена жалба в съда срещу заповедите за събаряне, съобщава "За Перник".

В резултат от бездействието на общинската администрация в Трън представители на незаконно настанилите се ромски семейства вчера следобед са започнали да хвърлят камъни по живущите в съседство граждани, да замерят с камъни къщите им и да отправят закани за саморазправа и убийства. Нападнати са няколко от членовете на ВМРО, които са били на мястото. 

Пострадали няма, твърдят от пресцентъра на организацията. По думите на свидетели на ексцесията полицията е дошла съвсем за кратко, след което е напуснала мястото, оставяйки ромите да безчинстват. Това за пореден път доказва, че централната и местната власти нямат желание да пресекат безнаказаната циганска престъпност. /БЛИЦ