Loading

Училището в трънското село Ломница е обявено на публична продан за втори път

Сградата е със 190 кв. м  застроена площ и с двор от 481 кв. м. Тя не се използва и се  руши, отбелязаха от общината.

При първия търг преди години спечелилият кандидат е внесъл депозита, след което повече не се явил за подписване на договор. При обявяването сега на търга първоначалната цена, от която да започне наддаването е свалена  на  малко над 7000 лева. Повече от 10 сгради на училища в трънските села  са сменили собствениците си.

Минипарламентът на пограничната община Трън  на редовното си заседание взе решение новоизбараният кмет Станислава Алексиева да представлява общината във „ВиК“- сдружението в Перник. Съветниците   актуализираха и годишната програма за  управление на имоти – общинска собственост.

Община Трън е заложила постъпления в размер на 350 000 лв.  от управление на имоти – общинска собственост, за тази година.

Съветниците одобриха и обемът на ползване от горските територии общинска  собственост за 2014г. Той бе фиксиран на 39 000 плътни куб.м  лежаща маса. От тях 16 000 плътни куб.м са иглолистна и 23 000 плътни куб.м са широколистна  дървесина. Количеството е с 1 000 куб.м повече от това през  изтичащата година и е съобразено с Горскостопанския план,  утвърден от Регионалната дирекция на горите – Кюстендил.

Цената на дърва за огрев, предлагани от общинско   предприятие „Трънска гора“ е 35 лв./плътен куб.м. Дървесината  от бял бор струва 21 лв./плътен куб.м, от черен бор – 22 лв./плътен куб.м.  Сечища има в повечето населени места в общината, уточнихаот „Трънска гора“.

Съветниците удължиха и срока за издължаване заема от около 400 000 лева за съфинансиране за трансгранично сътрудничество и са вложени в изграждането на туристически център „Ждрелото“. Проектът отдавна е изпълнен, но от МРРБ все още не са превели сумата. Общинският съвет удължи срока за издължаване до края на тази година.

 

 

източник:mirogled.com