Loading

Вече е осигурен достъп до трънското село Ерул

Заради навявания населеното място остана недостъпно повече от 24 часа и в него бе обявено бедствено положение.

За да са осигури хляб на 15-те жители на селото от сутринта се правят опити за пробиване на преспите с роторна машина. Едва след обяд обаче техниката успя да се справи със снежния ад. Заместник-областният управител Валентин Димитров, кметът на Община Трън Станислава Алексиева, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“/РДПБЗН/ Емил Марков, секретарят на Областния съвет за сигурност Петко Петков, са на място. Осигурена е и нормалното движение на автомобилите при зимни условия.

„Екипите са на терена от рано сутринта, правят всичко възможно да създадат условия за безпроблемно движение на жителите, както към, така и  вътре в селото. Осигурена е още една снегопочистващата машина на Областно пътно управление пренасочена от село Кривонос, с която да бъдат почистени и вътрешните, по-тесни улички. Имаше забавяне при почистването поради тежкия терен с много тясната и стръмна улица, в която тежката техника е непригодна. Сега работят няколко лесно мобилни и малки багери“, каза областният управител Ирена Соколова.

Началник сектор „Превантивна и контролна дейност” в РДПБЗН Марио Картулев, осведоми че са отстранение всички опасни дървета и са обезопасени междублоковите пространства и жилищни територии в града.

Броят на подадените сигнали към телефон 112 за периода 6 – 9 март е 28

 

 

 

mirogled.com