Loading

Вонен камион докарал боб с бекон в огромни баки за 435 туристи, покорили връх Чемерник

Не малък брой от тях бяха от Трън. Туристите от пограничния край участваха във Второто международно изкачване на върха в Сърбия.  Организатор на проявата бе туристическо дружество „Власина“ от град Сурдулица.

До върха стигнаха 435 души от всички краища на Сърбия, Македония е България. Българското участие бе от ТД „Мургаш“ и от Трън.  Трънчани развяха знамето на пограничния край на върха, направиха си редица снимки и донесоха невероятни спомени от преживяното.
„Не за първи път се организират съвместни туристически походи с изкачване на върхове по границата между България и Сърбия. Това е един пример на международно сътрудничество и приятелство на практика, а не на думи.

 

Всяка група тръгва от родното си място, а се срещаме на върха и там атмосферата е невероятна“, разказа Ели Димитрова, редовен участник в съвместните туристически инициативи.
Не минало и без дъжд по време на похода, но слънцето и хубавите емоции са много повече. За участниците в изкачването е осигурен медицински екип. Срещата на върха завършила с „ручък“ / обща софра/, осигурен от оргатизаторите от дружество „Власина“. Ручъкът се състоял на местното футболно игрище.  Всички участници били нагостени с „пасуль“ /боб/ с бекон, зелева салата и хляб. Имало за освежаване и пиво.

 

 

mirogled.com