Loading

70 нови столчета и 100 възглавнички ще получат за Коледа децата от детската градина в Трън

Това съобщи кметът на пограничната общината Станислава Алексиева.
„Има необходимост и от 10 нови креватчета, но за момента нямаме средства за тях. Водим разговори с частни фирми за осигуряване на пари или пък направо те да ги закупят. Родители са се оплакали, че костюмчетата на децата са стари. Това е така, но е по-важно да има къде да седнат и легнат. Едно костюмче струва 130 лв.“, заяви Алексиева.
100 000 лв. струва издръжката на детската градина на общината в Трън. Средствата от държавата отиват изцяло за заплати на персонала. Въпреки че има определена такса от 7 лв. на дете, тя не се внася от родителите, допълни Алексиева.
„Сега подготвяме и проект по „Красива България“, с който да санираме сградата и да подменим котела. В момента детската градина се отоплява на нафта, а възнамеряваме да направим инсталацията на пелети“, допълни Алексиева.

97 са малчуганите, които посещават детската градина в Трън. В нея те получават  грижи,  знания и умения, забавляват се, играят и се подготвят за  училище.

 

 

 

mirogled.com

Браво на детската градина в

Браво на детската градина в Трън. Всичките 190 000 държавна субсидия за 2014 -за заплати на 15 човека персонал. Това прави средно по 1000 лв. месечно,или по 1500 учителска заплата и по 500 лв на помощен персонал.Бедните софийски учители, които само сънуват подобни цифри.