Loading

Окръжният съд в Перник остави под домашен арест Виктор Витомиров от Трън

Неуспелият кандидат-кмет от ВМРО на пограничния град е обвинен в убийство, но днес защитата му поиска промяна на мярката за неотклонение.  Магистратите обаче прецениха, че няма причина тя да бъде променена.

Срещу Витомиров е повдигнато обвинение за убийството на 25-годишния циганин Станислав Василев. Между семействата съществувала вражда след като през 2010 година при скандал между две ромски фамилии в местна кръчма Витомиров се опитал да ги разтърве, но в мелето Доньо Василев, брат на убития по-късно Станислав забива кирка най-напред в тила, а след това и в челото на Витомиров. Животът му е спасен на косъм след 5-часова операция и тримесечна кома. Доньо се признава за виновен и след споразумение със съда получава наказание от 6 месеца лишаване от свобода.
Днес на процеса бяха разпитани и последните трима свидетели по делото. Убийството е станало на 9 септември м.г. към 22 ч. като Станислав е застрелян с ловна пушка. Витомиров не се признава за виновен и запазва правото си да даде показание на следващото заседание, което бе насрочено за януари 2014 година.

 

 

източник:mirogled.com

Ne pi6ete gluposti,kato ne

Ne pi6ete gluposti,kato ne znaete ni6to za nikoi ot goreposo4enite imena.