Loading

Пернишкият окръжен съд осъди на по 22 години затвор двамата убийци на шефа на тухларната в село Милославци Йордан Димитров

Петър Димитров и Георги Георгиев ще изтърпят наказанието си при първоначален строг режим. Освен това ще трябва да платят и кръвнина на трите дъщери и съпругата на загиналия в размер на 350 000 лв.

Убийството бе извършено на 24 ноември 2011 г. Петър и Георги влезли в дома на Йордан, за да крадат. Той обаче ги сварил и те се нахвърлили върху него с метална щанга.  В стаята намерили и нож и започнали да го ръгат. Нанесли му над 20 прободни и порезни рани, гърлото на Йордан е било прерязано, а от ударите с щангата е бил счупен гръбначния му стълб. Мъжът починал от остра кръвозагуба и от множеството травми по тялото му.
Убийците задигнали известна сума пари, дебитните карти на жертвата, натоварили тялото в колата му „Опел Вектра“ и по пътя между селата Филиповци и Велиново го изхвърлили. След това отишли в София като направили опит да изтеглят пари от дебитните карти, а след това се върнали в тухларната и натоварили метални предмети. На следващия ден отново с колата на жертвата тръгнали към Перник да издадат на вторични суровини откраднатите метали. В района на Брезник те са спрени за проверка от полицията, а след това и задържани.

Присъдата подлежи на обжалване пред апелативния съд в София в 15-дневен срок.

 

източник:mirogled.com

Без коментар!

Без коментар!