Loading

Проверявайте ежегодно риска си от остеопороза

Кампания за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костна плътност организират община Трън и Регионалната здравна инспекция- Перник.

Тя ще се проведе на 7- ми септември в сградата на Медицински център „Д-р Стамен Григоров"- бившата болница в граничния град. Желаещите да получат информация или за предварително записване, могат да се обадят на телефон 0988 66 71 10. Цената на изследването е 10 лева. В случаи на отчетена намалена костна плътност и наличие на рискови фактори за развитие на остеопороза гражданите ще бъдат насочвани към центровете и специализираните кабинети в региона.

Кампаниите „Проверявайте ежегодно риска си от остеопороза" се провеждат в сътрудничество с Асоциацията на пациентите с остеопороза и остеоартроза и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България и се подпомагат от Българския фонд за жените.Ползва се апаратура, закупена за целите на провеждането на скрининг за ранно установяване на риска от заболяването.

Остеопорозата е коварно заболяване, защото симптомите се появяват чак след като болестта се е развила , предупреждават специалистите.
Ако например отслабването на костната система е започнало още в ранна възраст, шансът да се разбере, че се губи костна маса е много малък,защото няма никакви болки или външни следи , че започва дегенеризация на костите.Това може да стане само ако човек отиде на преглед.

РТ Кракра

ако не ви се чупат кокаляците

ако не ви се чупат кокаляците от болежки, че ви ги потрошат политиците

ако не ви се чупат кокаляците

ако не ви се чупат кокаляците от болежки, че ви ги потрошат политиците