Loading

Трънската община събира над половин милион лева от продажби и наеми през тази година

Приходи на стойност 550 000 лв. ще се влеят в хазната на трънската община от продажба, наеми и концесии на терени през 2012 г. 30 обекта ще бъдат обявени на продажба, а 7 ще бъдат отдадени под наем.
Повечето от продаваемите сгради са на бивши училища. Такива има в селата Радово, Забел, Туроковци, Стрезимировци, Неделково, Джинджовци, Стайчовци, Велиново, Ломница и Милославци.
До сега в Трънско са продадени 40 бивши училища. Едно от последните продадени школа бе това в Ярловци. Сградата на закритото преди десетилетия училище бе продадена за 50 000 лв. Шотландци пък са собственици на училищата в Ерул и Докьовци, като тяхното намерение е да ги превърнат в туристически бази, които да отдават под наем. Училищата в Кожинци и Цегриловци ще се превърнат в ателиета на софийски скулптор и художничка, а интернатът в село Филиповци е на път пък да стане частен старчески дом.

Аз пък чух, че масово се

Аз пък чух, че масово се "раздват" на "свои хора" училищата по Трънско по европейски проекти, уж за зелени училища, а после си ги присвояват!!!!!

В с. Милославци училището

В с. Милославци училището беше опожарено отдавна остана само един училищен двор с няколко ябълкови дръвчета който посадихме като ученици през далечната 1957 г.

В Джинчовци училището отдавна

В Джинчовци училището отдавна е срутено;) Може би имат предвид училището в Реяновци което и то едвам се крепи:)

С пари всичко може да се

С пари всичко може да се поправи. Ще бутнат старата съборетина, ако въобще нищо не става от нея и ще заравнят терена. Парата ще направи всичко... Тя ще издиктува правилата.

Много съм любопитна,кой ще да

Много съм любопитна,кой ще да е тоя луд,който ще купи училището в с.Джинчовци,което от 20 г.е срутено от старост и се намираше на толкова стръмно място,до което се стигаше по много стъпала/не вярвам и те да са оцеляли/?!?