Loading

Второ свлачище се е активирало в Трънско от снеготопенето

Рано сутринта камъни се изсипали на пътя за ждрелото на река Ерма, съобщи кметът на общината Станислава Алексиева.
„Рано сутринта хората сами са чистили, за да стигнат на работа. Ние започнахме към 8,30 ч. и се изсипаха още камъни на платното. Все пак около 12 ч. на обяд успяхме да почистим“, обясни Алексиева.
Над 20 часа пък продължи почистването на пътя за трънското село Банкя. Снощи на платното се изсипаха тонове земна маса, а шосето бе затворено.   Екипите са успели да разчистят и автомобилите вече могат да преминават. Въпреки това Алексиева предупреждава да са особено внимателни в този участък, защото теренът там е рисков.
„Това свлачище трябва да се укрепи. Предстои да бъде извършена оценка от Геозащита, а след това – изготвен проект. Чак тогава може да се говори за стойността на обекта“, каза още Алексиева.

 

 

mirogled.com

Да.... сняг свлачища както

Да.... сняг свлачища както казва кмета ще разчистим и нещата ще се оправят до следващият порой. Никой от управата не казва какво се прави какви превантивни мерки се предприемат когато времето е хубаво и няма екстремни ситуации.
Какви мерки се предприемат, горската мафия да не руши и без това разбитите междуселски и селски пътища. Има пропаднали пътни участъци по които продължава да се движат тежките камиони натоварени с ДЪРВЕСИНА, но това НИКОЙ НЕ ГО ВИЖДА И НЕ МУ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ до кога ли.....