Loading

Във връзка с усложнена метеорологична обстановка е обявено бедствено положение в трънското село Ерул

Причина за това са продължаващият снеговалеж и навявания на преспи по общинския път към селото. Населеното място е недостъпно, но има ток, уточни кметът на Трън Станислава Алексиева. 15 души са местните, но снегът е блокирал и гости, които са дошли при роднините си още в петък.

Заместник областният управител Валентин Димитров и Оперативната група от Областния щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия, е на място, организира и оказва помощ за разрешаване на проблема. Роторна машина на Областно пътно управление прави опит да пробие снежните преспи и да отблокира селото.
„Очаквам подробна информация за положението в община Трън. Изпратеният екип, както и допълнително мобилизираните сили ще окажат необходимата помощ за овладяване на създалото се бедствено положение” каза Ирена Соколова.

Утре в селото е ден за доставка на хляб. За целта към селото ще се тръгне по два подхода – от Брезник и с. Милкьовци, допълни Алексиева. Проблем били и тесните пътища вътре в селата от трънско, където машина не може да влезе. Там се организират доброволчески групи за прокарване на просеки в снега.

 mirogled.com

Добре че заваля сняг та

Добре че заваля сняг та управата в общината и областа да разбере /цитирам/-
/ Проблем били и тесните пътища вътре в селата от трънско, където машина не може да влезе. Там се организират доброволчески групи за прокарване на просеки в снега./
Ами скъпи управници разходете си по селата и махалите към тях и вижте хората по какви общински пътища се движат и...... понаправете нещо по въпроса.